Zdravje

Pozdravljeni g. doktor! Mene pa zanima ali sama operacija boli in...

Brez vrtanja

20.6.2017  |  (822 dni)

Pozdravljeni. Kakšna je terapija zdravljenja kariesa s healozonom - to naj bi bilo brez vrtanja? Ali je primerna za vse kariese? Hvala. Lep pozdrav.

Odgovor

Spoštovani.


Zob je zgrajen podobno kot armiran beton... :-)  Ima osnovno "armaturo" med katero so naloženi kristali. Karies nastane, ko bakterije s svojimi produkti presnove, ki so kisli, raztapljajo kristale v zobu. Ostane osnovna armatura. Nato lahko minerali iz sline ponovno izpolnijo to armaturo in zob se "popravi" sam. To se lahko dolgo ponavlja, vendar ne v nedogled.


HEALOZONE je odličen pripomoček, vendar je njegova uporaba zelo omejena. Healozone deluje tako, da z aktivnim OZONOM razkužimo površino zoba in mu omogočimo, da se "popravi" sam... Ker je potrebno površino zoba, ki jo obdelujemo s Healozonom, zatesniti, nastopi problem za kariese, ki so med zobmi oz. na težko dostopnih mestih. Zato je uporabnost manjša.


Healozone je omejeno uporaben tudi pri večjih kariesih, ko je osnovna struktura (armatura) že podrta in se zob ne more popravit sam....
Veliko večjo uporabnost Healozona vidim v zdravljenju koreninskih kanalov...

Če vas zanima še kaj, me lahko ponovno vprašate.

Lep pozdrav, Primož Jevšek.

dr. stomatologije
Zasebna zobna ambulanta
Kidričeva 57 (stavba pri krožišču pred zgornjim parkom)
3320 Velenje
tel: 031 211 511

Odpiralni čas:
ponedeljek in četrtek: 14.00 - 19.30
torek in petek: 8.00 - 13.00
sreda, sobota in nedelja zaprto
 

Vprašanja in odgovori