Izobraževanje in družina

Pozdravljeni, sinov internetni prijatelj, s katerim se občasno druži tudi v...

Seznam samoplačniških storitev

11.5.2017  |  (1181 dni)

Pozdravljeni. Zanima me, kje bi si lahko prebral, kaj vse spada pod samoplačniške storitve in kaj krije ZZZS? V tem trenutku me sicer zanima glede nove krone na zobu, za kdaj drugič pa bi rad vedel tudi za ostale plačljive storitve. Hvala.

Odgovor

Spoštovani.


ZZZS že približno 25 let ni priznala kakšnih novosti v zobozdravstvu. Novosti je ogromno in VSE so samoplačniške. Veliko storitev, ki jih plačuje ZZZS so že davno zastarele in se v svetu ne uporabljajo več. Žal jih morajo zobozdravniki pri nas še vedno uporabljati, ker drugih ZZZS ne plača. Za vsako storitev, ki jo plačuje ZZZS obstaja večinoma vsaj nekaj boljših, kvalitetnejših.... rešitev. Ker ZZZS zanje ne dovoli doplačila, so vse samoplačniške. Doplača se lahko v glavnem le za belo plombo, kakšno keramično prevleko in še za boljšo protezo... Ker ZZZS nameni za svojega zavarovanca skupaj s prostovoljnim dodatnim zavarovanjem le slabih 50€ letno, je potrebno za vsako protetično (prevleka) storitev čakati.

Glavni razlog zaradi katerega sem odšel iz javnega zavoda je ravno ta. Nisem mogel pacientom nuditi boljših in vrhunskih rešitev.

Torej, seznama vseh samoplačniških storitev ni, ker bi bil predolg.

ZZZS izdaja zloženke, ki vsaj deloma opisujejo kakšne zobozdravstvene storitve plačuje zavarovalnica. So zelo skope in dajo malo informacij.

Tukaj je povezava na pravice na spletni strani ZZZS. http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/0C8ADAA959197152C1256E8C002A6077

Upam, da sem vsaj delno odgovoril na vprašanje. Lahko bi pisal še eno uro, pa ne bi vsega napisal. Če vas zanima še kakšna podrobnost, me lahko pokličete.

Lep pozdrav, Primož Jevšek.

dr. stomatologije
Zasebna zobna ambulanta
Kidričeva 57 (stavba pri krožišču pred zgornjim parkom)
3320 Velenje
tel: 031 211 511

Odpiralni čas:
ponedeljek in četrtek: 14.00 - 19.30
torek in petek: 8.00 - 13.00
sreda, sobota in nedelja zaprto
 

Vprašanja in odgovori