Izobraževanje in družina

Sin je lani dobil odločbo za disleksijo in motnjo pozornosti s...

Posojanje denarja

8.11.2017  |  (838 dni)

Pozdravljeni! Prijatelj bi si rad od mene sposodil 2000 eur. Čeprav je dober prijatelj, bi jaz raje napisal neke vrste pogodbo, da se zagarantiram, da mi bo tudi vrnil. Zanima me kaj predlagate, kako naj to napišem? Lahko kar kratek tekst kjer piše, da sem mu posodil 2000, vrnil pa mi bo čez eno leto, oba podpiševa in je to vse? Ali moram k notarju? In pa ali moram omenjati zamudne obresti oz. kako se stvari urejajo, če bi po izteku pogodbe rekel, da nima denarja. Kakršenkoli nasvet bo pomagal! Mirko V.

Odgovor

Pozdravljeni,


predlagam pogodbo o posojilu denarja v katero zapišita vajin dogovor - znesek, obdobje, kako se realizira pogodba. Overitev podpisa ni potrebna, saj pogodbe ne bosta zapisala v obliki notarskega zapisa.


V primeru, da vam v dogovorjenem obdobju zneska ne bo vrnil, boste zoper njega morali naperiti tožbo in dokazovati obstoj posojilnega razmerja. Predlagam, da posojilo nakažete preko TRR, ne na roke. To je še dodatni dokaz o obstoju posojilne pogodbe. Pri nakazilu v namen nakazila napišite 'Posojilo na podlagi posojilne pogodbe z dne....'.


Če potrebujete pomoč pri sestavi pogodbe me lahko kontaktirate na 040 850024.


Lep dan,

Mateja Trinker, univ. dipl. prav.


Odgovor je zgolj informativne narave, saj nisem seznanjena z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi. Za odgovor na konkretno vprašanje je potreben vpogled v celotno dokumentacijo in seznanitev z vsemi okoliščinami. Iz tega razloga lahko služi zgolj kot pomoč pri razumevanju zastavljenega vprašanja.

univ. dipl. prav.
Svetujemo s področja dednega, delovnega in obligacijskega prava!
 

Vprašanja in odgovori