Izobraževanje in družina

Pozdravljeni. Sošolka ima vsak mesec novega fanta. Še preden...

Zelišča za čaj

24.9.2017  |  (805 dni)

Vem da je za letos že malo pozno, ampak odločila sem se, da bomo doma za žejo pričeli piti domači čaj in ne več tistega v filter vrečkah. Zanima me, če je letos še mogoče nabrati kakšna zelišča za domači čaj.

Odgovor

Seveda je. Dokler je sončno vreme, lahko nabirate marsikaj, kar še raste in cveti v naravi. Težko je reči kaj naj nabira, nekomu, ki se je pozno poletja, skoraj jeseni odločil za zeliščne čaje. Morda je dobro, da najprej premislite kaj vam je od zelišč sploh všeč. Šele potem glejte in vprašajte, kaj se še lahko najde tudi za vas. V filter vrečko, ki jo lahko kupite v bolj založenih trgovinah, lahko naložite svojo zeliščno mešanico. Tudi to je veliko bolje, kot so čaji iz navadnih filter vrečk. Nekaj zelišč se lahko dobi tudi v ZELIŠČARNI.


Šipek, ki še vedno krasi robove poti, je morda najbolj primeren za odžejanje ob vsakem letnem času. Poleg tega je bogat vir c- vitamina.


Dodajam še naslednje: najboljša pijača za čez zimo so kompoti iz suhega ali svežega sadja. Če k sadju dodate še kakšno zelišče, ki vam je všeč, dobite ZELIŠČNI KOMPOT.  Za dodatne informacije me lahko pokličete na  tel. številko: 041 263 738 ali mi pišete na kata.lastro@gmail.com. 

Prijetno vzdušje si naredite ob pitju čaja in si vzemite čas za to opravilo. 

zeliščarka
Posredovanje informacij o uporabi zelišč v vsakdanjem življenju.
 

Vprašanja in odgovori